2015. február 14., szombat

Julia Quinn: Ami Londonban történt (Bevelstoke trilógia 2.)

Harry Valentine & Olivia Bevelstoke

Mindannyian tudjuk, hogy a pletykák milyen ártalmasak is tudnak lenni, legyenek azok bármennyire is ostobák, vagy képtelenek.
Főleg Londonban.
Főleg a társaság körében.
Hősnőnk, Olivia fülébe is egy hasonló pletyka jut, miszerint szomszédja, Harry Valentine megölte a feleségét. És persze mit tesz egy jóravaló társaságbeli hölgy?
Leskelődni kezd utána.

Nagyon kíváncsi voltam a trilógia eme darabjára, már csak az alaphelyzet miatt is. Oliviával találkozhattunk már az első kötetben, mint Miranda legjobb barátnője és egyben a londoni társaság egyik legszebb, de legnagyszájúbb elsőbálozójaként. Ebben a kötetben már a harmadik évadjában van, persze kérők még mindig jócskán akadnak, de ugyanúgy visszautasítja őket továbbra is, várva az igazira. Mivel Miranda már házas asszonyként nem tölthet vele elég időt, igencsak magányosnak érzi magát és persze unatkozik is. Éppen ezért amikor fülébe jut egy pletyka újdonsült szomszédjukról -miszerint megölte menyasszonyát- azonnal belevág az ügy felgöngyölítésében, ami az ablakából való leskelődést jelenti a számára. Mindeközben abban a hitben él, hogy nem vették észre.
Pedig észrevették.

Ahogy mindig is, Julia Quinn megint remek karaktereket alkotott. Olivia gyönyörű. Tudja is magáról, hogy gyönyörű, ennek ellenére nincs eltelve magától. Legnagyobb hibája mindössze, hogy hamarabb jár a szája, mint ahogy gondolkozna. Harry pedig egy kissé túl komoly, társaságkerülő alkat és rendkívül bosszantja Olivia leskelődése, viszont rendkívül okos, és találékony tud lenni.
A magam részéről kicsit kevés volt az "utálom magát, de azért vonzódom magához" rész -bár elismerem, nekem ez a gyengém a romantikus történetekben-, ennek ellenére számos szórakoztató rész volt benne, amik nagyon tetszettek. Például a rivalizálás Harry és az orosz herceg között az egyik kedvenc részeim közé tartoztak -még ha egyszer-kétszer jól képen csaptam volna a herceget akkor is- illetve az ominózus felolvasó eset, aminek következtében Harry unokatestvére, Sebastian leesve az asztalról "balesetet szenved". (Mellékes megjegyzésként mindenki imádni fogja Seb karakterét, egyszerűen imádnivaló).
Amit egy kicsit hiányoltam, az bizony Miranda és Turner volt. Persze tesznek említést Mirandáról, hogy távol van a férjével, de ettől függetlenül jó lett volna újra látni őket csak egy rövidebb időre.

SPOILER
Ám amit a leginkább szerettem a történetben az az ablakok motívuma. Onnantól kezdve, hogy Olivia a szobája ablakán leselkedett és kémkedett Harry után; folytatva azzal, amikor mindketten az ablakukon kihajolva beszélgettek és a lány felolvasott neki egy igencsak bugyuta, de a későbbiekben nagyon is fontos regényből; egészen a leánykérésig, aminél bizony mindenki az ablakon hajol ki -még a szülők is-. Ez egy nagyon aranyos, különleges és szép visszatérő motívum volt számomra.


Összességében véve egy nagyon is kellemes történet, aranyos és szerethető karakterekkel. Nincs benne semmi nagy meglepetés, vagy fordulat, de remek kikapcsolódás, és a happy end is garantált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése